Home Centrala termica apartament
Centrala termica apartament
Centrala termica apartament PDF Imprimare Email
Centrala termica apartament
Scris de marinela21   
Joi, 21 Iulie 2011 14:03

Atunci cand vine vorba de asigurarea confortului termic in locuinta ta, trebuie sa te ghidezi nu doar dupa calitatile tehnice ale sistemului de incalzire, ci si dupa tipul centralei si dimensiunile ei, si anume daca este vorba de o centrala termica apartament sau daca este vorba de o centrala pentru casa. O centrala termica apartament este de mai mici dimensiuni, astfel incat sa poata fi instalata fara probleme si in spatiile mai reduse ale unei garsoniere de exemplu.

Atunci cand trebuie sa achizitionezi o centrala termica apartament, trebuie sa iei in considerare mai multi factori inainte de face o alegere anume. Inainte de toate, trebuie ca acest sistem de incalzire sa fie eficient. Trebuie de asemenea sa nu consume foarte multa energie, ci sa fie capabil sa functioneze la capacitate mare si cu o cantitate redusa de energie. Dincolo de aceste aspecte, este important si ca respectiva centrala sa fie accesibila din punct de vedere financiar.

Exista mai multe tipuri de centrala termica apartament. Unele dintre ele reprezinta hibride care folosesc o combinatie de gaze naturale cu electricitatea pentru a functiona. Situatia este valabila in special in cazul acelor tipuri de centrala termica apartament care au in componenta lor si o unitate de aer conditionat. Centrala termica apartament foloseste gazul pentru a incalzi locuinta, in timp ce unitatea de aer conditionat functioneaza pe baza de electricitate.

O centrala termica apartament este destinata in special locuintelor personale, asa cum ii spune si numele, sau in orice caz acelor spatii de mai mici dimensiuni. O centrala termica cu condensare pentru apartament nu este potrivita pentru centrele comerciale mari, pentru sediile cu multe birouri sau in orice caz pentru cladirile extinse pe mai multe nivele. In cazul acestora este nevoie de aparate de mai mare capacitate, pentru a putea face fata la spatiul extins.

O centrala termica apartament poate functiona pe baza de lemne, peleti, gaze sau curent electric. Unele dintre cele mai intalnite tipuri de centrala termica apartament sunt centrala termica pe gaz si electricitate. Cea pe baza de gaz este mai accesibila si mai convenabila din punct de vedere financiar, deoarece gazul reprezinta una dintre cele mai ieftine surse de energie. In schimb, centrala pe baza de curent electric implica facturi destul de mari in perioada folosirii la capacitate maxima.

Ultima actualizare în Vineri, 22 Iulie 2011 07:51
 


Sondaje

Care credeti ca este cea mai buna centrala termica murala conventionala de apartament?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com